CITACE(lucie.nik @ May 9 2010, 14:23)

Konečně jsme se s kámoškou odvážili a rádi by jsme na lowcost s batůžkem poznali další část Asie. Jelikož jsme dvě baby, bez zkušeností s cestováním bez cestovky, chtěla bych vás poprosit o doporučení hlavně bezpečné země. Domluvíme se anglicky. Byli jsme pouze v Thajsku, s cestovkou na poznávačce, spaní v lux. hotelech... Moc se nám tam líbilo, ale teď zase něco jiného. Co myslíte třeba Vietnam, Čína nebo radši Japonsko? Předem moc díky
Vietnam, Čína Japonsko,to je tedy rozsah! Překážkou finance asi nebudou.

No, pokud bych ti měl poradit, tak bych asi volil Vietnam, možná spolu s návštěvou některých sousedních států, i když s bezpečností v takovém Laosu či Kambodže si nejsem jist. Minulé léto jsem s bratrem za měsíc procestoval skoro celé Thajsko, kromě Isaanu na SV Thajska. Myslím si, že ten Vietnam na tom bude dost podobně (tím mám na mysli mentalita, náboženství, dopravní a turistická infrastruktura a i ta bezpečnost). Záleží, jak dlouho tam hodláte pobýt, co byste chtěli vidět a za jakou cenu. My jsme kupříkladu loni plánovali i kousek Malajsie na pár dnů, ale nevyšlo nám to. Ono zbytečně se honit taky nemá cenu a je lepší si to vychutnat. Je třeba všechno zvážit včetně počasí, protože zrovna v létě je v této oblasti období dešťů (i když zase takový červenec je obecně asi z celého období nejmírnější-my jsme měli opravdu štěstí), ale zase to má výhody v tom, že v tuto dobu není hlavní sezona, která trvá od prosince do března. to má zase pozitivní vliv na ceny, které znatelně klesají. Jak říkám doporučuji Vietnam, vzhledem k tomu, že nejste backpackers a nemáte s tím zkušenosti a taky, že místní podmínky se budou asi nejvíce podobat těm v Thajsku. Ačkoliv jsem velikým milovníkem Japonska, nikdy jsem tam nebyl, ale co mohu soudit, cenově je někde jinde a to nemluvím jen o cetovních nákladech, které jsou do Japonska o dost větší. Neméně podstatnou skutečností je, jakého jste ražení a co jste ochotny strpět. Neboť, pokud vás lákají několikadenní výlety do džungle, tropické pralesy jsou to pravé. Možná, že bych uvažoval i o Filipínách, které jsou relativně cenově příznivé (při zakoupení s časovým předstihem je možné se tam dostat z Kuala Lumpuru za pár stovek korun s AirAsia) a nabízejí krásné ostrovy, pláže a vnitrozemské pralesy. Možná bych měl dodat, že taková low-budget cesta s batůžkem vyžaduje časově poměrně náročnou přípravu. Když si už vyberete, tak byc si zakoupil RG nebo LP, které vám pomohou ušetřit spoustu času a peněz.