IPB

Vítejte, návštěvníku ( Přihlásit | Registrovat )

2 stránky(nek): V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Hong Kong
zennie
příspěvek 28.3 2009 - 17:52
Příspěvek: #21

Asijský guru

Skupina: Members
Registrace: 29.5 2008
Číslo: 1 673
Poděkováno: 48

Hong Kong, den 4/4 (11.3.2008), část 2/2

Takto mimochodem z výšky vypadá Tung Chung. Než byl v roce 1998 ostrov Chek Lap Kok proměněn v obrovské mezinárodní letiště, jednalo se o malou rybářskou vesnici. Poté začalo město velice rychle expandovat.

Letiště

"Tradičnější" cesta

Vesnička Ngong Ping. Nenechte se zmást názvem, nejedná se o obyčejnou vesničku, jen o sérii obchodů a jídelen pro turisty wink.gif

Výstup k Buddhovi

Za celé čtyři dny se snad poprvé ukázalo slunce. A zrovna tam, kde se mi hodilo úplně nejméně wink.gif

Každopádně, Tian Tan Buddha neboli prostě Velký Buddha je vyhotoven z bronzu, byl dokončen v roce 1993 a do roku 2007 se jednalo o největšího sedícího bronzového Buddhu (dle wiki). Je vysoký 34 metrů.

Zpět dole pod Buddhou po cestě do Po Lin Monastery, kousek od Ngong Ping.

Po Lin Monastery

Poté jsem už jen zašel na oběd, sjel dolů do Tung Chung a chytl první autobus na letiště (které je od Tung Chung v podstatě jen přes most). Mimochodem, nahoře na lanovku jsem čekal opět asi půl hodiny, bylo tam strašné množství lidí. Co mě vyloženě naštvalo, byli místní. Strašně po sobě řvali, strkali do sebe (a do ostatních) a hlavně podlézali lano a předbíhali a ještě se tím evidentně strašně bavili. Z 90% se jednalo o nějaké důchodce. Když to shrnu a řeknu natvrdo, tak jsem se cítil téměř "jako doma". Ta "asijská slušnost", kterou znám z jiných zemí, jako by naráz neexistovala. Vzhledem k tomu, že jsem tam takhle půl hodiny čekal, tahal s sebou těžkou krosnu a ještě jsem současně spěchal na letiště, tak mi tohle dokázalo pěkně zkazit náladu.

Ještě jeden pohled na letiště Chek Lap Kok

A letiště.

Tímto končí můj report z Hong Kongu, ale nebojte se, ještě něco přibude v blízké době přibude smile.gif Stejně jako předtím, kdyby měl někdo jakékoli dotazy k HK, rád odpovím.
Go to the top of the page

+Quote Post
Lyn
příspěvek 6.4 2009 - 09:27
Příspěvek: #22

Asijský všežravec

Registrace: 24.10 2008
Číslo: 2 430
Poděkováno: 5

Překrásné fotky! Objevila jsem je tu náhodou a hned mi zvedly náladu smile.gif

Monastery of Ten Thousand Buddhas a Buddha na Lantau... muselo to být krásné. Moc mě mrzí, že jsme to neobsáhli také, snad příště. Na H-K mi připadá nejvíce fascinující právě to, že je tak strašně rozmanitý - mrakodrapové sterilní panoráma H-K Islandu, Kennedy town, rušné a živelné ulice Mong Koku s židličkami a stoly po celé ulici, trhy... a to nepočítám to všechno, co jsme nestihli.

Symphony of lights jsme právě měli buď v mandarínštině nebo kantonštině - popravdě řečeno nevím. Ale to mi zážitek nesnížilo, ba naopak - společně s elektronickou hudbou a září budov a laserů to na mne působilo jako scény z jiného světa...

Až bude čas, mohla bych sem dodat další fotky, například z cesty ke Kennedy Townu - periferie HK, kde se mísí masy neuvěřitelně úzkých vysokých věžáků s maličkými otevřenými obchůdky, restauracemi a dílnami... Zajímavé a krásné jsou také dva monumenty věnované vztahům s Čínou na břehu HK u přístavu Star Ferry.

+Quote Post
zennie
příspěvek 6.4 2009 - 12:59
Příspěvek: #23

Asijský guru

Registrace: 29.5 2008
Číslo: 1 673
Poděkováno: 48

Teri, urcite muzes poslat fotky, zrovna v Kennedy Town jsem ja ani nebyl (ale samozrejme i ostatni fotky). U Symphony jsi o moc neprisla, to povidani je jen predstaveni jednotlivych budov, ktere se zapojuji do show.

O tech dvou monumentech ani nevim, evidentne jsem je prehlidl jak primo v HK, tak pri cteni v pruvodci.

+Quote Post

2 stránky(nek): V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 uživatel(é)(ů) právě čte toto téma (1 host(é)(ů) a 0 anonym(ní)(ních))
0 uživatel(é)(ů):

- PDA verze Nyní je: 8.9 2010 - 09:17