IPB

Vítejte, návštěvníku ( Přihlásit | Registrovat )

3 stránky(nek): V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Bangkok, Pattaya, Thajsko 2007
Ryan Giggs
příspěvek 23.4 2008 - 10:31
Příspěvek: #41

Rozený Asiat

Skupina: Members
Registrace: 29.12 2006
Číslo: 473
Poděkováno: 24

Pobavil ma ten komentar k fotkam - řeka... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Vojta Pitra
příspěvek 23.4 2008 - 11:03
Příspěvek: #42

Rozený Asiat

Registrace: 14.3 2006
Číslo: 274
Poděkováno: 298

JJ, mě taky. Hned jsem si vzpomněl na "Kachny, kachny, kachny....". smile.gif

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 23.4 2008 - 14:08
Příspěvek: #43

Moderator

Registrace: 13.7 2005
Číslo: 9
Poděkováno: 358

Takže dokud mi ještě nezaschl brk, pokračujeme...

Cesta do Pattaya

Takže ráno opět po dlabanci jsme busem vyrazili do 140km odsunuté Pattaya, našeho cílového místa. Cestou po dálnici jsme se zastavili na soukromé krokodýlí farmě v Samutprakarn, která je i takovou menší zoo. Celkem zajímavé je že v Thajsku veškeré ZOO, parky, botanické zahrady, farmy atd je vše v soukromých rukou a ku prospěchu věci.

skoro jako živý...

Státní jsou akorát silnice, některé školy. Zdravotnictví je samozřejmě v soukromých rukou, tudíž se platí, nicméně je na velmi vysoké úrovni a prý nejlepší na světě. Co se týče plastických operací tak to nepochybně. Sociální systém jak je znám z křesťanské Evropy samozřejmě v Asii neexistuje. Důchod maj akorát státní zaměstnanci a dostávají ho buď měsíčně nebo jednou naráz - z důvodu aby mohli na stáří podnikat, což se samozřejmě děje. Pan král vlastní jen celou zemi a pár strategických firem jako betonárky, ropný průmysl a elektrárny... prostě jen drobky. Ale zpátky k ZOO - kupodivu byla plná zvířat. Maj tam prej 60,000 krokodýlů a největšího krokodýla chovaného v zajetí, kterej má přes 6m a váží něco přes 1,1t. Samozřejmě, že jsme ho neviděli na vlastní oči, pravděpodobně už ho sežrali.

trošku tlačenice...

proběhlo i krmeníčko, a kterej asi vyhrál...

Je to farma na krokodýli, takže je tam pěstujou na kůži, maso, kosti... samotné krokodýli samozřejmě živěj jinejma krokodýlama, takže asi tak. Tohle opravdu stojí za to vidět. Na to hned navazuje procházka po samotné ZOO, která je ovšem téměř velká jako v Praze neboli zaručeně větší než v Pekingu.

fakt žijou v jedný kleci společně ... ever after...

to tam byla jakási fontánka a v ní se kde se vzala tu se vzala Angelina Jolie...

a kdopa to uhodne co to je...

svině jedna zlodějeská...

lehárko...

lehárko reloaded...

mňau...

Všemožná havěť i zdařilé kousky. Agresivní kajmani, ochočení šimpanzi, bílí tygři, vecí sloni, a krokodýli + luxusní krokodýlí šou s takovejma vychytávkama jako strkání rukou a všemožnejch končetin do jejich hlavy, jejich topení a oživování stejně tak i zbavování se nepohodlných diváků. Zkrátka mazec.

kulový Maňas, kulový...

Abych nezapomněl klasické focení se zvířaty se koná i tady. A jistě i ochutnávka krokodýlího masa na všechny způsoby. Samozřejmě, že jsme se kvůli žrádlu zase zdrželi a ostatní na nás museli čekat, ale už na nás byli zvyklí takže věděli, že s naší dovolenkovou dochvilností už nic nezmůžou. No a pak jsme tedy dorazili někdy tuším k večeru do Pattaya a rozdělily se do našich hotelů. My samozřejmě s Mipixem do jiného co měl slušný bazén a ne to brouzdaliště co měli ostatní. Taky každej do svého pokoje, abysme měli svůj klid na odpočinek a podobný vylomeniny. No další den jsme.... ale to zase příště.

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 7.5 2008 - 16:44
Příspěvek: #44

Moderator

trochu popojedem...

Nong Nooch Village

Tuhle jsme se další den vydali do Nong Nooch Village, jakým směrem to je si nepamatuju ale je to na jih cca 1-1,5h cesty. Je to defakto největší botanická zahrada v Thajsku a širém okolí. Je pěkně rozlehlá a fakt to tam bylo pěkný, a to mě kytičky nějak neberou. Tuhle jsme tam jeli autobusem z Pattaya s nějakejma francouzema důchodcema a ty nezavřeli tu svojí hubu po celou cestu. Já nevím, že musej ostatní národy mluvit tak hlasitě...žabožrouti. wink.gif. Byl tam i kulturní program na který jsme zašli, všelijaké taneční i bojové výjevy z historie Siamu dokonce i se slonama na jeviště, tož pěkná podívaná to byla. Pak následovala luxusní šou se slonama, kde dělali opravdu vše na co si nevzpomenete (malování, fotbal, basket, šipky a co já vím ještě). Bylo to prostě fajn a dobře strávenej čas.
Myslím, že u těch fotek není co dodávat, kytičky jsou pěkný.

část představení...

kdo z nich je ženská?...

trochu ze sloní šou...

No a po takovémto vyčerpávajícím výletu jsme se opět vrátili "domů" a užívali si dovolenkové radovánky. Večer jsme tuším si zašli na pořádnou dvojhodinovou thajskou masáž, ale protože vyžadujeme maximální kvalitu, šli jsme si na ní do školy pro masérky a tam to taky bylo peklo. Na mě si museli zavolat nějakou silnější aby moje tělíčko zvládla, to zas byla prdel, co jsme se u toho nasmáli...

no a další kousek příště...

--------------------

+Quote Post
Vojta Pitra
příspěvek 7.5 2008 - 20:36
Příspěvek: #45

Rozený Asiat

Moc pěkný fotky. Nikdy bych to neřekl, ale mám sto chutí zajít do nějaké botanické zahrady. wink.gif

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 10.5 2008 - 18:14
Příspěvek: #46

Moderator

tak jo jedeme dál...

jo tady je odkaz na tu botaniku http://www.nongnoochtropicalgarden.com/en/index.asp

Řeka Kwai

Takže tuhle jeden den jsem se sebrali a vydali jsme se na myslím, že dvoudenní výlet na řeku Kwai. Takže zatímco ostatní jeli busem, my jsme jeli osobákem, protože jsme se tam prostě nevešli. Což se ukázalo jako daleko pohodlnější a komfortnější. S řidičem jsme si moc nepokecali pač uměl anglicky akorát OK a No Problem. Byl to tak padesátník a za jízdy furt telefonoval, jednou s manželkou, jednou s dětma, několikrát s milenkou, prostě klasika. Cesta to byla docela dlouhá na 3 hodiny na sever do kraje Kanchanaburi.

tohle jsme viděli z auta, monstrozni bronzová socha dvouhlavého slona...

Než jsme tam dorazily, tak jsme se zastavili na kokosové farmě, aby jsme jako viděli, jak se pěstujou palmy a zpracovávají se, samozřejmě k tomu příslušný telešoping za přívětivé ceny. Jednoduše řečeno stará dřevěná chatrč a okolo samé palmy + vodní kanály, které spojovali tehdejší vesnice a tím se zaručoval obchod a komunikace.

takhle vypadá již nepoužívaný komunikační vodní kanál...

No a pak jsme se zastavili na známou turistickou atrakci - vodní trhy. Nasedli do rychlejch člunů a vozili se po obnovenejch kanálech rychlostí blesku a čuměli na stále používané chajdy a honosné domy.

z lodě...

vodní trhy...

vodní trhy continued...

pojízdná smažírna banánů v těstíčku, luxusní záležitost na chuť...

No po prohlídce a nákupu tradičních suvenýrů jsme se vydali blíže k řece Kwai. Zastavili jsme se na jednom z válečných hřbitovů zasvěcených Holanďanům, Britům, Australanům a Amíkům, kteří to díky po celé Asii nenáviděným Japoncům nezvládli. Řeknu vám, když se postavíte doprostřed takového hřbitova a rozhlédnete se je vám to vážně líto ať máte sebe drsnější povahu. Zvláště když si začnete číst zprávy na náhrobcích. Po této smutné záležitosti jsme se vydali konečně na ten "Most preš řeku Kwai".

tuhle po cestě jsem potkali dodávku s "domečky pro duchy", zajímavá thajská záležitost...

hřbitov...

onen dotyčný most...

Historii mostu nebo legendy-pohádky vám hned stručně vysvětlím. Takže v roce 1952 Pierr Boull vydal román "Most přes řeku Kwai" pojednávající o zajateckém táboře a úsilí Britů než ho postavili. Hollywood v roce 1957 natočil stejnojmenný film, který nejenom, že dal světu více vědět o Thajsku a zajateckých táborech, ale vytvořil legendu o onom mostě. Doposud OK. Nicméně Thajci si řekli, že si udělají z toho byznys. Takže našli vhodné místo s nějakou řekou, přejmenovali ji na Kwai (do té doby samozřejmě neexistovala), našli vhodný most na vhodnou železniční trať. Nechali vybudovat železný most japonského stylu konce druhé světové. Pak nějaké to máslo kolem atd... a turisté vítejte. Konec pohádky.

No po prohlídce a vydatném dešti jsme se vydali ubytovat do plovoucích chatrčí. Toť parádní záležitost, spojená s vodopády, koupáním v řece, zrovna když vypouští přehradu, v noci, když vám proud odnese záchranou vestu a vy ji doplavete až za kilometr a půl, spánkem na vodě a spojené s ochutnávkou všemožného druhu ovoce a zeleniny co v zemi roste.

když jsem stoupl na tenhle můstek přes řeku a rozhoupal ho, nikdo nechtěl přejít... nechápu

chajdy s plovoucí žrádelnou...

jeden z vodopádů...

vodní chajdy...

No po výborném klidném spánku po namáhavém dni jsme se opět sbalili a vyrazily na cestu dál. Zastavili jsme se v "Hellfire Pass" což je železniční trasa vybudovaná opět válečnými zajatci, Thajci a Indonésany. To když uvidíte na vlastní oči tak vám spadne čelist to vám garantuju, neuvěřitelně namáhavá práce v ukrutných podmínkách. Stačí jen projít onu trasu, lézt na kopce a teče z vás jak z vola. U toho je i muzeum což je taky působivá záležitost.

onen pekelnej prostup...

část nádobíčka...

pomník asi 6,000 co tuhle práci nepřekonali...

Jo předtím jsme se zastavili v Saiyoku na sloní farmě, kde jsme se vozili jak vzteklí. Taky zajímavá zkušenost.

sloni čekající na zákazníky...

Pak jsem tedy vyrazili na oběd a na vláček, že se projedeme po oné trati starodávnou soupravou. Než dojel vlak, kterej měl samozřejmě zpoždění jsme navštívili přilehlou vesnici. Škoda na turisty už byli zvyklí.

pouliční obchod s nakládanou zeleninou, bo co to je...

ona trať s původním dřevěným mostem zbudovaným za války...

z vlaku...

ve vlaku... místní to měli evidentně na háku...

No po asi hodinové jízdě jsme sedli do káry a jeli zpátky do Pattaya, aby toho nebylo málo, zastavili jsme se ještě na čumendu v manufaktuře na Teakové dřevo. Což byla luxusní továrna, s luxusníma cenama. Nicméně kousky co tam byli bych klidně bral hned, kdyby tolik nestáli.

Můj respekt pro takhle zručného člověka...

No a pak jsme už opravdu jeli zpátky a dorazili někdy večer, když nebyla na nic síla než si sednout někde a dát si pivko a probírat nesmrtelnost brouka...

No to je vše z našich výletů, teď můžu maximálně bouchnout nějaké fotky z Pattaya a moře a podobný záležitosti.

--------------------

+Quote Post
Vojta Pitra
příspěvek 10.5 2008 - 19:10
Příspěvek: #47

Rozený Asiat

Pěkný.

Jen bouchej.

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 13.5 2008 - 17:45
Příspěvek: #48

Moderator

Tak jo ... poslední série fotek.

Pattaya

Tohle město jak je jasné bylo cílovou destinací naší dovolené. Město které pulsuje 24 hodin denně a žije defakto jen z turismu.
Jsou tu pláže, beerbary, bordely jak pro muže, ženy, hetero i bi nebo homo. Jsou tu diskotéky, zábavné podniky, kina, obchoďáky, různé fastfůdy a pak evropské restaurace. Z vodních radovánek si můžete zkusit od šnorchlování, potápění na korálových útesech, ježdění na padáku, na skútru, výlety na lodi a já nevím co. Na pláži se můžete opalovat, koupat se v moři, nechat si dělat masáže při opalovačce, dlabat ryby chycené v moři, hrát různé hry a podobné vylomeniny. Zkrátka dělejte si cokoliv s kýmkoliv a kdekoliv. Internet tady samozřejmě je za rozumné peníze a s rozumnou rychlosti. To že jsou ve veškerých budovách klimatizace je v Asii samozřejmé, jinak to tam ani nejde.

Řeknu vám jak přibližně probíhal náš odpočinkový den. Zajímavé je, že za celou dobu jsem nebyl na snídaních v hotelu a to sem sakra ani neviděl je je snídaňárna. Stával jsem kolem 9 -10 ranní. Spánek probíhal od 12-6 do rána dle náročnosti večera. Ráno jsme se vždycky sešli kolem 10-12 s Mipixem u bazénu a domluvili si nějakou tu akci na odpoledne a večer. Většinou jsem udělali výlet do města do určité oblasti a vraceli se kolem 6 večer, pak opět osvěžující bazén tak na hoďku dvě a pak někam ne večeři a zábavou. Samozřejmě, že jsme se vraceli každej zvlášť a odjinud, protože každej máme samozřejmě jiné představy o večeru a odpočinku. No někdy jsem se i někde potkali rolleyes.gif . Pláže a moře samozřejmě proběhlo taky, ale znáte to, lehátka obsazený dopředu machrama Rusákama a Dojčákama a válet se celej den u moře je pro ženský. Když už tak jsem zašli po pláži pár kilometru do pekel kde byl klid a lepší podmínky na relax. Mipix často ráno procházel pláže a části města kam jsme společně nešli a nakupoval mořské papů na obídek rolleyes.gif No a takhle čas plynul pohodička klídek pijánko až byl konec a návrat do té naší zaplivané zemičky, kde byla zima a hnusný počasí a neustále nasraný lidi.

aby bylo jasno...

obětní oltář s domečkem pro duchy je před každým hotelem a domem, čím důležitější budova, tím větší a honosnější je...

samotné město z jednoho kopce...

pouliční švadlenka, bo co to je

jedna z možnosti jak se lehce nadlábnout...

další možnost naplnění žaludku...

vydělat se dá na všem, i na tom, že necháte lidi na ulici se zvážit na vaší koupelnové váze...

a další možnost papání, moje neoblíbenější........ ano opravdu jsem to já...

tuhle za městem si šťastně a vesele žijou v pralese...

no jo, tak tady máte tu vaší pláž...

miluju cedule...

obyčejně šik - poklop od kanalizace...

jak je v Asii zvykem, jsem-li unaven, tak si prostě lehnu a je jedno kam, třeba na střechu auta...

přijela tetička z venkova...

takhle vypadá proslulá "Walking Street" ve dne... prostě normální ulice...

a takhle vypadá WS v noci, koncentrované peklo...

fakt dobrej optickej klam...

tohle se taky dá jíst na občerstvení, a je to chlazené a čerstvé...

a tohle je gurmánská lahůdka milé děti, doporučuju...

jo nějak tak a tam to bude...

jeden hotel měl tuto velkou věž a mega lanovku + člověk mohl sjet na laně držmo ručmo...

součást jednoho kopce by mega zlatej Buddha s vkusným drakem kolem...

oblíbené uklízečky, zahaleny kvůli slunci...

No a to je milé děti pohádky konec, už mě nic nenapadá, co by se dalo ještě říct snad jen že Thajsko je opravdu moc krásná země z fajn lidma a jejich povaha je hodně následováníhodná. Takže klidně můžu říct, že bych klidně jel znovu je to jak pobyt v ráji, je jen škoda že je to prostě daleko a nejdražší na tom je ta letenka. Hough.
Jsou-li dotazy směřujte do diskuze, jinak je pro mě toto téma splněno.
Videa žádný co bych narouboval nemám, akorát 3hodinové DVD a k tomu přibalený i DVDrip, nemyslím ale, že by byl nějak publikovatelný, bez vyprávění to není ono.

--------------------

+Quote Post
Ryan Giggs
příspěvek 13.5 2008 - 18:42
Příspěvek: #49

Rozený Asiat

Registrace: 29.12 2006
Číslo: 473
Poděkováno: 24

Že vraj Krypton. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Inak k tomu DVD: je mi jasne, že je to utopia, ale nič ti nebrani nahrať tam komentar. rolleyes.gif

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 14.5 2008 - 14:55
Příspěvek: #50

Moderator

CITACE(Ryan Giggs @ May 13 2008, 19:42) *
Že vraj Krypton. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Inak k tomu DVD: je mi jasne, že je to utopia, ale nič ti nebrani nahrať tam komentar. rolleyes.gif

jako nápad je to dobrý, ale nemám na to čas ani náladu. rozhodně to zvážim u přáíštích DVD jako alternativní zvukovou stopu.

--------------------

+Quote Post
Vojta Pitra
příspěvek 16.5 2008 - 06:58
Příspěvek: #51

Rozený Asiat

Pěkný.

Tu gurmánskou lahůdku jsi ochutnal?

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 16.5 2008 - 15:13
Příspěvek: #52

Moderator

samozřejmě, že chutnal. Kobylky nic moc, ale takový ty tlustý housenky, parádní záležitost, ale je to mastný, takže pivko to vyrovná.

--------------------

+Quote Post
Vojta Pitra
příspěvek 16.5 2008 - 15:39
Příspěvek: #53

Rozený Asiat

éééééé...fůůůůůj ohmy.gif smile.gif

--------------------

+Quote Post
Lagardere
příspěvek 11.8 2009 - 16:14
Příspěvek: #54

Moderator

Protože se mě už několik lidí ptalo, a některé fotky už nejsou na netu přístupné, vytvořil jsem ze svých zásob *.pdf dokument, který obsahuje naší reportáž + všechny fotky které zde byli zveřejněny. Takže kdykoliv v budoucnu to bude dostupné. Dokument má skoro 30MB a fotky jsou v něm v rozlišení 800x600. Tak snad se to někomu bude hodit.

KÓD
http://www.megaupload.com/?d=NF491DV7

KÓD
lopata

--------------------

+Quote Post

3 stránky(nek): V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
2 uživatel(é)(ů) právě čte toto téma (2 host(é)(ů) a 0 anonym(ní)(ních))
0 uživatel(é)(ů):

- PDA verze Nyní je: 8.9 2010 - 09:18