IPB

Vítejte, návštěvníku ( Přihlásit | Registrovat )

5 stránky(nek): V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Programy na práci s titulky, V čem pracujete? Tipy, triky...
Idaho
příspěvek 14.4 2007 - 19:35
Příspěvek: #21


Asijské božstvo
********

Skupina: Members
Příspěvků: 807
Registrace: 4.9 2005
Číslo: 111
Poděkováno: 47




1) zkus pojmenovat titulky stejně jako film s výjimkou přípony
2) pokud nepomůže 1), nemáš asi VobSub, nainstaluj si VobSub nebo nejlepe nějaký kodek pack třeba CCCP.
3) Zkus Media Player Classic, uděláš krok 1) a titulky by ti měl nahrát sám, ještě předtím je tuším potřeba v nastavení Output zvolit v DirectShow Video VMR 9 nebo 7 nenechávat System default. (tady mě radši někdo opravte, nejsem si moc jistý, jak fungují vnitřní titulky v MPC)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 14.4 2007 - 19:47
Příspěvek: #22


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



CITACE(mony @ Apr 14 2007, 17:56) *
Prosím o pomoc, podařilo se mi stáhnout titulky, všechno je ale ve formátu SRT a ten mi nechce Windows media player otevřít. Poradil by někdo naprostému laikovi? sad.gif
díky moc předem



staci si precist jen prispevek trochu vyse a ucinit prvni krok a to stahnout naky kloudny video prehravac treba MV2Player
(rikat ze by se titulky meli jmenovat stejne jako filmovy soubor a byt ve stejne slozce je asi zbytecne.... , neni to podminkou ale je to lepsi)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sysel_CZ
příspěvek 14.4 2007 - 20:40
Příspěvek: #23


Král asijských bohů
*********

Skupina: Members
Příspěvků: 1 921
Registrace: 6.8 2005
Bydliště: BrnoJihlava :)
Číslo: 77
Poděkováno: 39



MV2Player bych za kloudny prehravac prave neoznacoval smile.gif Nic nepredci starej dobrej Media Player 6/Media Player Classic v mych ocich, umi vsechno, jsou prizpusobivy filtrum a to vsechno bez systemovy narocnosti na pamet a procesor. A jeste VLC, ktery ma vlastni plne funkcni sadu internich filtru a jeste slape rychle, ale MV2... No, jedno + mu priznam - umi poustet video zrychlene i se zvukem, procez je na tyhle skole no.1 pri pousteni zaznamu prednasek wink.gif
ad MPC: jj, musi se to nastavit na VMR, ale lepsi reseni je stejne Vobsub protoze umi vsechny formaty a podporuje jejich vlastnosti.


--------------------
I když už nejsem ve světě skoro patrný, stále ještě trošku žiju :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
finrandil
příspěvek 14.4 2007 - 21:54
Příspěvek: #24


aka Derelict
********

Skupina: Members
Příspěvků: 956
Registrace: 25.9 2006
Bydliště: 流れている。。。 Drifting...
Číslo: 373
Poděkováno: 83



MediaPlayerClassic a VLC sú neprekonateľná kombinácia, i keď VLC skôr využívam na nedosťahované súbory a nejaké to rýchle preview. A u MPC je v podstate najdôležitejší výber kódekov (obdobne codecpackov). Mne vyhovuje CCCP kombinované (plateným) CoreAVC kódekom, ktorý znatelne zmenšuje nároky na spracovanie x264 súborov.
A ešte pripomeniem menej známy (kórejský, to len tak pre zaujímavosť smile.gif ) GOM Player, ktorý funguje na princípe VLC, teda interné kódeky, a tiež si myslím, že lepšie zvláda titulky než VLC a má kopu pohodlných výhod, akurát jedno pre mňa mínus, že nie je taký dobrý v spomínaných x264 (ale to sa časom asi zmení).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 15.4 2007 - 00:10
Příspěvek: #25


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



no pisatel rikal ze je uplny laik a pro praci s titulky je mv2player jednodussi nez VLC a umi i posun pri spatne synchronizaci titulku. Ono to je o tom co komu sedi a vyhovuje me se zda mv2 prehlednejsi pouzivam ho uz kupu let a jsem na nej zvyklej, ale VLC mam takynainstalovanej.
tak to zas tak nereste wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mony
příspěvek 15.4 2007 - 23:37
Příspěvek: #26


Asijský fanda
**

Skupina: Members
Příspěvků: 14
Registrace: 14.4 2007
Číslo: 660
Poděkováno: 0



CITACE(klap-in @ Apr 14 2007, 18:47) *
staci si precist jen prispevek trochu vyse a ucinit prvni krok a to stahnout naky kloudny video prehravac treba MV2Player
(rikat ze by se titulky meli jmenovat stejne jako filmovy soubor a byt ve stejne slozce je asi zbytecne.... , neni to podminkou ale je to lepsi)


Dekuju moc za Vase odpovedi, rady a taky funkcni odkaz na prehravac, zkusim to a snad se mi to vsechno povede smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mony
příspěvek 21.4 2007 - 17:34
Příspěvek: #27


Asijský fanda
**

Skupina: Members
Příspěvků: 14
Registrace: 14.4 2007
Číslo: 660
Poděkováno: 0



Tak se mi konečně povedlo spustit film spolu s titulkami, teď jen ještě přijít na to jak titulky upravit, aby přesně pasovaly. děkuju moc za funkcni odkaz na prehravac a pomoc rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lagardere
příspěvek 21.4 2007 - 19:07
Příspěvek: #28


Správa fóra
*********

Skupina: Admin
Příspěvků: 2 591
Registrace: 13.7 2005
Bydliště: 布拉格 プラハ 프라하
Číslo: 9
Poděkováno: 511



CITACE(mony @ Apr 21 2007, 16:34) *
Tak se mi konečně povedlo spustit film spolu s titulkami, teď jen ještě přijít na to jak titulky upravit, aby přesně pasovaly. děkuju moc za funkcni odkaz na prehravac a pomoc rolleyes.gif

tak si stáhni subtitle workshop a začni se s ním učit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 21.4 2007 - 19:31
Příspěvek: #29


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



CITACE(mony @ Apr 21 2007, 16:34) *
Tak se mi konečně povedlo spustit film spolu s titulkami, teď jen ještě přijít na to jak titulky upravit, aby přesně pasovaly. děkuju moc za funkcni odkaz na prehravac a pomoc rolleyes.gif



na precasovani je jednodussi time adjuster kliknes na dve mista (na zacatku a na konci filmu) v okamziku kde probiha dialog a je to (vestsino)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lenuse
příspěvek 24.4 2007 - 11:56
Příspěvek: #30


Asijská fanynka
******

Skupina: Banned
Příspěvků: 232
Registrace: 7.11 2005
Číslo: 153
Poděkováno: 21



Tak u nás vyvstala taková neobvyklá potřeba. Dostat na DVD dvoje titulky zároveň. Když třeba do Skandinávského domu chodí na norské, dánské, švédské filmy, cizinci, kteří nemluví skandinávsky ani česky.

Marně jsme na to hledali nějaký soft. Nejjednodušeji a nejpřívětivěji by se snad tvářil tento: Subtitle Creator z téhle stránky http://www.dvd-logic.com/

Tedy podle tohoto obrázku se zdá, že se dají nastavit 3 řádky - každý může mít své vlastní umístění. Nezkoušeli jsme to, potřebovali bychom totiž ještě jeden řádek - 2 české - 2 anglické, celkem 4



Nevíte někdo o něčem?

V současné době manžel to nějak zvládnul. Zatím je ale výsledek pokaždé nejistý, s každý filmem musí ještě nějak kouzlit. Taky je to hodně pomalé. A zdrojový soubor s titulky před muxováním má asi 1 GB. (jednotlivé titulky jsou obrázky .bmp) Muxováním se to pak zmenší na obvyklou velikost.
Rozhodně kdyby něco existovalo, mohl by se přestat trápit.

Power DVD ale neraďte, o tom víme, to je ale na přehrávání v počítači, ne z DVD přehrávače.

Jinak to asi časem snad dovede do uživatelsky přívětivější, rychlejší a spolehlivější podoby. Kdyby to tedy někdo někdy potřeboval.... wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mony
příspěvek 25.4 2007 - 23:19
Příspěvek: #31


Asijský fanda
**

Skupina: Members
Příspěvků: 14
Registrace: 14.4 2007
Číslo: 660
Poděkováno: 0



CITACE(klap-in @ Apr 21 2007, 18:31) *
na precasovani je jednodussi time adjuster kliknes na dve mista (na zacatku a na konci filmu) v okamziku kde probiha dialog a je to (vestsino)


Děkuju moc, už mám staženo smile.gif a jdu se to učit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 30.4 2007 - 22:28
Příspěvek: #32


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



Hele pomuzete mi nekdo dostat k unas nevydanemu DVD CZ titulky sice sem neco nasel a prijde mi to zbytecne slozite (podminkou je zachovani formatu DVD )


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Idaho
příspěvek 30.4 2007 - 23:53
Příspěvek: #33


Asijské božstvo
********

Skupina: Members
Příspěvků: 807
Registrace: 4.9 2005
Číslo: 111
Poděkováno: 47



spoj "voby" do jednoho "mpegu" a projeď to programem ConvertxtoDVD.
+ maximálně jednoduché
- přijdeš o kapitoly a menu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 1.5 2007 - 00:40
Příspěvek: #34


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



No to prave nechci jak menu nemusim tak tohle chci zachovat je to muj oblibeny film


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lagardere
příspěvek 1.5 2007 - 08:59
Příspěvek: #35


Správa fóra
*********

Skupina: Admin
Příspěvků: 2 591
Registrace: 13.7 2005
Bydliště: 布拉格 プラハ 프라하
Číslo: 9
Poděkováno: 511



popiš mi to podrobněji co chceš a co nechceš a pokusím se ti nejjednodušeji pomoct


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Idaho
příspěvek 1.5 2007 - 09:45
Příspěvek: #36


Asijské božstvo
********

Skupina: Members
Příspěvků: 807
Registrace: 4.9 2005
Číslo: 111
Poděkováno: 47



Jinak než to popisuje Dadel to asi nepůjde...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 1.5 2007 - 10:29
Příspěvek: #37


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



Mam DVD ktere je bez Cz titulku s ENG dabingem a chtel byc si do nej pridat CZ titulky. Chci zachovat format DVD vcetne menu . Napadlo me ze by mohlo fungovat nahradit stavajici titulky (je tam naky komentar) za titulky CZ a zachovala by se i funkcnost menu. Ale co dal?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lagardere
příspěvek 1.5 2007 - 11:48
Příspěvek: #38


Správa fóra
*********

Skupina: Admin
Příspěvků: 2 591
Registrace: 13.7 2005
Bydliště: 布拉格 プラハ 프라하
Číslo: 9
Poděkováno: 511



Menu se může zachovat včetně původních titulků, akorát se přidají české. Spusit se samozřejmě musí manualně při sledování filmu, pač v menu taková nabídka nebude ... teda pokud si chceš hrát i s grafikou a přidat tam i tuto možnost. Nicméně pokud vím tak jediná utilita co zvládne vše neexistuje.
Principiálně stáhneš dané DVD na disk již decryptnutý, pak demuxneš veškeré filmové stopy na disk (audio, video, subs) přidáš české a pak zase zmuxuješ dohromady, pak nahradíš v dvd původní voby a jedeto. 100%


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klap-in
příspěvek 1.5 2007 - 13:02
Příspěvek: #39


Asijský velmistr
******

Skupina: Members
Příspěvků: 321
Registrace: 2.3 2007
Bydliště: pardubice
Číslo: 577
Poděkováno: 51



to Lagardere tak tohle mi je jasny a uz to mam ale ted stojim pred problemem a to je synchronizace titulku zkousel jsem to u avi to zvladnu ale u DVD nevim.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lagardere
příspěvek 1.5 2007 - 13:30
Příspěvek: #40


Správa fóra
*********

Skupina: Admin
Příspěvků: 2 591
Registrace: 13.7 2005
Bydliště: 布拉格 プラハ 프라하
Číslo: 9
Poděkováno: 511



řešení je jednoduchý, udělej si rip toho filmu třeba do xvidu, syncronizuj si existující titule, proved korekce atakový to finalizování a převed do *.sup a pak to jen zmuxuj, titule sedět budou


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 stránky(nek): V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 uživatel(é)(ů) právě čte toto téma (1 host(é)(ů) a 0 anonym(ní)(ních))
0 uživatel(é)(ů):

 



- PDA verze Nyní je: 13.12 2019 - 13:31