![]() |
Vítejte, návštěvníku ( Přihlásit | Registrovat )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Příspěvek:
|
|
Asijský fanda ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 14 Registrace: 26.1 2011 Číslo: 4 116 Poděkováno: 0 ![]() |
Zdravím, na podzim se chystám na 30 dní do Koreje(Seoul - Busan - Jeju) a zajímal by mě přibližný rozpočet(bez letenek...již mám a ubytování...zarezervuji přes booking a pod.)....takže mě zajímá kolik tak přibližně můžu utratit za třicet dní za stravu - večeře(představuji si kombinaci jeden den nějaká průměrná korejská restaurace a druhý den McDonalds) a drobné občerstvení u stánku přes den....dále vstupy na nějaké památky městská doprava v Soulu a Busanu(existují nějaké vícedení jizdenky na městskou dopravu?),doprava vlakem ze Soulu do Busanu. Kolik třeba stojí večeře v průměrné korejské restauraci a pivo či cola? Na kolik vyjde menu u McD? Přečetl jsem si,že z českou kartou můžou být v Koreji problémy,takže si ji ani nemíním brát a povezu pouze hotovost(apropó lepší dolar či euro nebo je to jedno?). Můj nástřel na třicet dni za stravu,místní dopravu,vstupy činí 20 000 CZK(tj. cca 660 CZK na den) - dostačující nebo mám přitlačit? |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
![]() Král asijských bohů ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 1 991 Registrace: 30.12 2006 Bydliště: Praha Číslo: 474 Poděkováno: 677 ![]() |
Borče, který topic tu chceš nechat?
![]() -------------------- ![]() "Vzácný a originální boreček." edit: "Boreček žen i světa znalý." |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
Asijský fanda ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 14 Registrace: 26.1 2011 Číslo: 4 116 Poděkováno: 0 ![]() |
|
|
|
Lyn |
![]()
Příspěvek:
|
Guests ![]() |
Ahoj, k věci ti o Koreji moc neporadím, ale zarazilo mě co píšeš o té platební kartě. S tím, že by byl s českou platební kartou problém (v mém případě VISA) jsem se ještě nikde nesetkala, dokonce nebyl problém vybrat na ni v peníze v malém čínském městě... takže být tebou si to ještě opravdu ověřím, vézt s sebou hotovost na měsíc mi připadá docela dost riskantní.
|
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
Ahoj, k věci ti o Koreji moc neporadím, ale zarazilo mě co píšeš o té platební kartě. S tím, že by byl s českou platební kartou problém (v mém případě VISA) jsem se ještě nikde nesetkala, dokonce nebyl problém vybrat na ni v peníze v malém čínském městě... takže být tebou si to ještě opravdu ověřím, vézt s sebou hotovost na měsíc mi připadá docela dost riskantní. Ahoj...no na jednom diskuzním fóru jeden člověk co v Koreji nějaký čas žil tvrdil,že si třeba s MasterCard od komerčky neškrtl(já mám tedy debetku - Visu mBank ).....průvodci zase píší,že většina bankomatů je v korejštině - takže kartu raději nechám doma. Korea je bezpečná země(to byla také jedna z priorit mé první návštevy Asie).....na ubytování nemíním šetřit,takže to bude minimálně *** hotel,kde je trezor na pokoji samozřejmností,takže tady opravdu nevidím žádné riziko. Teď bych rád,kdyby někdo dal nějaký obrázek o těch cenách ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
![]() Správa fóra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skupina: Admin Příspěvků: 2 591 Registrace: 13.7 2005 Bydliště: 布拉格 プラハ 프라하 Číslo: 9 Poděkováno: 511 ![]() |
Jenom dodám k těm kreditkám. Pokud ji člověk nemá embosovanou tak si samozřejmě v cizině s ní neškrtne. Ověřís si to jednoduše, můžeš s pomocí svojí kreditky nakupovat i na internetu v zahraničí? Pokud ano není co řešit, pokud ne je co řešit s bankou. Samozřejmě takováto mezinárodní karta stojí trošku víc než ta obyč.
-------------------- |
|
|
zennie |
![]()
Příspěvek:
|
Guests ![]() |
To chce se poptat v bance, ja myslim, ze to moc nejde srovnavat s Cinou, protoze v Japonsku je situace zase taky uplne jina, a to, ze kartu berou opravdu malokde a co se tyce bankomatu, tak ceske karty funguji jen v dost omezene mnozine bankomatu.
I s neembosovanou kartou se mnohdy da v cizine platit, ale do ciziny bych bez embosovane karty asi nevyjel. Jinak platba na internetu podle me neni moc meritkem, aspon u KB se musi internetove platby na kazde karte explicitne povolit, pricemz to jde i na te neembosovane. |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
Díky za snahu,ale kreditky bych neřešil...stejně jí neberu
![]() Nějaký náčrt cen bych ale opravdu uvítal....na netu jsem toho aktuálně moc nenašel.....tak bych rád,kdy se našla nějaká dobrá duše co v Koreji nedávno byla. |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
![]() Asijské božstvo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 802 Registrace: 1.8 2005 Číslo: 65 Poděkováno: 25 ![]() |
průměrná večeře s pivem - tak 200, v bistru 100, i míň
menu u McDonalda - během oběda jsou nějaký akce takže i 60. Ale lepší je Loteria (nebo tak nějak), něco jako mekáč, ale zajímavější hamburgery, třeba s krevetama s kartou - viz výše ostatní. Já neměl problém. A dolar nebo euro - to je podle mě jedno. v Seoulu na MHD prodávaj kartu, kterou si nabíjíš prachama a pak ji používáš při každym nástupu do dopravního prostředku vlak Seoul-Busan KTX asi 800 (2,5hod), normální vlak asi 500 (5,5hod) Já bych řek, že bez letenek a ubytování je 20000 ok. Akorát výlet na Jeju bude drahej. Všechno je tam předražený a to i doprava tam -------------------- If anyone needs me, I'll be in the Angry Dome...
|
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
průměrná večeře s pivem - tak 200, v bistru 100, i míň menu u McDonalda - během oběda jsou nějaký akce takže i 60. Ale lepší je Loteria (nebo tak nějak), něco jako mekáč, ale zajímavější hamburgery, třeba s krevetama s kartou - viz výše ostatní. Já neměl problém. A dolar nebo euro - to je podle mě jedno. v Seoulu na MHD prodávaj kartu, kterou si nabíjíš prachama a pak ji používáš při každym nástupu do dopravního prostředku vlak Seoul-Busan KTX asi 800 (2,5hod), normální vlak asi 500 (5,5hod) Já bych řek, že bez letenek a ubytování je 20000 ok. Akorát výlet na Jeju bude drahej. Všechno je tam předražený a to i doprava tam Díky....ty ceny nejsou špatný - to by šlo ![]() Co jsem koukal,tak na Jeju se pohybují *** hotely kolem 1000-1100 za pokoj/noc což je o něco málo levnější než v Soulu,letenku už mám vyšla na 2500 zpáteční z Busanu(Asiana Airlines)...budu tam týden,tak snad mě to nezrujnuje.. Ještě dotázek k Jeju - jak tam jezdí místní doprava? Nebyl by nějakej odkaz s jízdníma řádama? |
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
![]() Asijské božstvo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 802 Registrace: 1.8 2005 Číslo: 65 Poděkováno: 25 ![]() |
Doporučení k ubytování. Pokud se pudeš někam vždycky jenom vyspat a nepotřebuješ ranní snídani v hotelu, zajímej se o love motely. Jsou všude, často levnější než ten litr, a kolikrát mnohem luxusnější než *** hotel. Vířivka uprostřed pokoje, ohromná postel, zajímavé nasvícení
![]() ad Jeju - tou drahou dopravou jsem myslel dopravu lodí tam a zpět - jako že to ukousne z těch 20tisíc. -------------------- If anyone needs me, I'll be in the Angry Dome...
|
|
|
![]()
Příspěvek:
|
|
Díky za tip,ale já raději právě klasický hotel ze snídaní - plánuji takovou polopenzi.
Hotely budu rezervovat z Česka...nechci ztrácet čas hledáním ubytování...natož se pak na recepci s někým rukama nohama domlouvat - raději předložím "papír".. Na Jeju letadlem....lodí tak na vyhlídku po řece....x-hodin na širém moři by byla moje smrt ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Nyní je: 13.12 2019 - 03:06 |